Hogyan hozzunk létre egy produktív szerszámgép-környezetet?

A munkaterület tisztán tartása és a láthatóság javítása kulcsfontosságú a hosszú távú siker szempontjából. Az alábbiakban adunk néhány tippet, amelyek segítenek biztosítani, hogy környezete megteremtse a termelékenység színterét.

Amikor egy HYUNDAI WIA szerszámgép kerül az üzemébe, az egy jelentős beruházást jelent az Ön  részéről. Értékeljük a belénk vetett bizalmát, és őszintén elkötelezettek vagyunk amellett, hogy segítsünk Önnek maximalizálni az üzemidőt, fenntartani a termelékenységet, és olyan minőségi szolgáltatást nyújtani, amely az Ön által kívánt minőséget biztosítja. A munkaterület tisztán tartása és a láthatóság javítása kulcsfontosságú az Ön hosszú távú sikere szempontjából. Az alábbiakban talál néhány tippet, amelyek segítenek biztosítani, hogy Ön megteremthesse a termelékenység színterét.

TIPPEK A PRODUKTÍV SZERSZÁMGÉPKÖRNYEZETHEZ

1. Tisztítsa meg a tokmányt!

Használjon levegőt és puha sörtéjű kefét, hogy eltávolítson minden forgácsot vagy fémlerakódást a tokmányról és a munkadarabtartóról.

2. Kenje meg a tokmány pofáit!

Keresse meg a zsírzószerelvényeket a pofákon, és töltse fel zsírral az ajánlott szintig. A tokmány gyártója által ajánlott legjobb zsírválasztás meghatározásához használja a kezelési és karbantartási kézikönyvet.

3. Távolítsa el az összes forgácsot a fedelekről és a serpenyőből!

Levegővel és puha tisztítókendővel távolítson el minden forgácsot vagy fémlerakódást a fedelekről és a serpenyőről. Ha tiszta, törölje át a rozsdamentes acélfelületeket hidraulikaolajjal. Ezáltal kenve maradnak, és biztosítható a zökkenőmentes működés.

4. Tisztítsa meg vagy cserélje ki a látóüveget!

Semleges tisztítószerrel győződjön meg arról, hogy a látóüveg tiszta, hogy a láthatóságot maximalizálja. Végezzen teljes ellenőrzést, hogy kiszűrje az esetleges repedéseket vagy hibákat, amelyek a jövőben meghibásodhatnak. Ha a látóüveg túllépte a karbantartási időintervallumot, mielőbb cserélje ki.

5. Munkalámpa lencséjének tisztítása/izzócsere!

Semleges tisztítószerrel győződjön meg arról, hogy a munkalámpa lencséje tiszta és mentes a tompító tényezőktől. Ha az izzó túllépte a karbantartási időintervallumot, vagy kopottasnak tűnik, mielőbb cserélje ki.

Keresse szerviz technikus kollégáinkat bizalommal!

Vissza