Élettartam növelő tippek

Fogadja meg az alábbi egyszerű tippeket, hogy a szerszámgépe élettartamát meghosszabbítsa az eredményes termelés érdekében.  

  1. Nem szabad kevés folyadékkal működtetni a gépet. (Meghibásodhat az olajszivattyú és más berendezések)
  2. Nem szabad folyadéknak és levegőnek keverednie a rendszerben. (Zajokat okozhat)
  3. Adhezív folyadék használata esetén, vagy ha a nyomásveszteség a csőben (az olajbemenet háza kivételével) túl nagy, a csövet ki kell cserélni megfelelő méretű csőre, hogy csökkenjen a nyomásveszteség. A nem megfelelő méretű csövek használata zajt vagy hibát eredményezhet.
  4. Kerülni kell a hűtő rövid intervallumokkal (kevesebb mint 30 másodperc) történő működtetését a hőmérsékletszabályozó ON/OFF kapcsolójának használatával, mert ez meghibásodást okozhat.
  5. Hőmérsékletszabályozót kell használni a folyadék hőmérsékletének szabályozására az olajbemenetnél.
  6. Rögzítve van egy külsőhőmérséklet-érzékelő az olajbemenetre gyári opcióként. Rögzítőcsapot kell felszerelni az oszlop hátoldalára az olajhűtő telepítése során.

A rendszeresen végrehajtott hatékony megelőző karbantartási program garantálja a termelékenyebb üzemidőt, és ez hatékonyabb, mint ha addig használnák a gépet, amíg el nem romlik. A jelek szerint az ilyen leállások pont akkor következnek be, amikor a legnagyobb szükség lenne a gépre. Ha karbantartási személyzet rászánja az időt egy egyedileg kialakított megelőző karbantartási ütemterv kidolgozására, amelyet aztán be is tartanak, akkor végrehajtható egy olyan program, amely meghosszabbítja a gép várható élettartamát és csökkenti az idő előtti meghibásodások által előidézett leállásokat. A jövőbeni használat céljából vezessen nyilvántartást minden karbantartási munkáról.